El text que ve a continuació és una traducció d'un article publicat al número 327, de març de 2008, la revista Montagnes Magazine.

Traducció: Francesc Carola i Eloi Carola.

Mammut Barrybox Pulse

Punts forts: És a dia d’avui, l’ARVA més fiable, el més eficaç, i el que ens permetrà afrontar a totes les situacions. Els senyals sonors i visuals són estables i clars. Té un gran abast. La cerca direccional, la cerca final i el marcatge són precisos. Té la possibilitat de commutar a analògic per les situacions més complexes. Els sons en digital són els de l’analògic.

Punts febles: Algunes opcions encara no estan perfeccionades (correcció de 180º) o el possible diagnòstic vital. El preu és realment elevat per un aparell de seguretat. Les piles s’esgoten ràpidament.

Consells d’utilització: És interessant ajustar l’aparell per poder commutar fàcilment a analògic al polsar simultàniament els dos botons. Un podrà utilitzar el millor dels dos modes segons les situacions, tot i que el mode digital ja permet afrontar moltes situacions. Els habituats, preferiran passar-se a les senyals auditives específiques per la localització fina. Aturar-se quan l’aparell ho demana, així es guanyarà temps.

Ortovox S1

Punts forts: Model molt innovador dins la concepció, pels amants de les novetats.

Punts febles: Aparell enganyós, les múltiples opcions i les innovacions, no el fan un aparell simple i fiable que un espera. Les indicacions sonores són desagradables i els indicadors visuals pertorbadors. L’aparell encara és molt lent. Atura molts cops al socorrista durant la cerca i no tolera estar inclinat. Indicacions en analògic imprecises. Preu elevat.

Consells d’utilització: Manipular l’aparell amb lentitud per permetre-l’hi temps per calcular. Seguir-lo més que no pas demanar-l’hi que ens segueixi. Atenció en no marcar un senyal de manera intempestiva.

 

 

Pieps DTS

Punts forts: El primer ARVA de tres antenes i amb marcatge. Té un bon abast i la recerca secundària molt correcta.

Punts febles: Sensible al doble màxim. El marcatge no és estable i l’àrea de recerca final pot estar decalada. Les indicacions sonores són de poca utilitat. Preu elevat.

Consells d’utilització: En multivíctimes no utilitzar el marcatge. Si dóna incertesa, és millor utilitzar el mètode dels tres cercles.

 

 

 

Ortovox Patroller

Punts forts: Preu atractiu. Gran abast i també simplicitat en escenaris amb una única víctima.

Punts febles: Indicador de direcció imprecís. Delicat en multivíctimes. Senyal inestable podent ésser turbulent.

Consells d’utilització: Avançar amb lentitud a l’apropar-se a la víctima. No inquietar-se per valors a vegades incorrectes.

 

 

 

 

Ortovox D3

Punts forts: Aparell molt simple, també en escenaris amb una única víctima i de gran abast. Sense ser tant complex com el Pulse, permet afrontar múltiples situacions. Té l’avantatge de ser menys car.

Punts febles: Complicat en multivíctimes sobretot si estan pròximes entre si. Senyal un pel inestable.

Consells d’utilització: Un gran rigor i entrenament en casos multivíctimes pel mètode dels tres cercles. No parar molta atenció a les mesures a vegades incorrectes.

 

 

 

 

 

tornar

____________________________________________________

Contacteu amb l'ACNA:

acna@acna.cat